Aktiviteter


Høy på landet inviterer deg til en lærerik vandring gjennom en rekke mat- og gårdstradisjoner. Du kan blant annet bake og steke ditt eget surdeigsbrød, bli med på en omvisning i ysteriet eller bryggeriet, og kanskje få noen smaksprøver underveis. Har du grønne fingre, eller drømmer om å få det? Bli med Birgitte og Arvid De Haes i kjøkkenhagen, og få fantastiske tips om økologisk grønnsaksdyrkning. 

Liza Franke fra Lizas småbruk øser av sin kunnskap og holder en rekke demonstrasjoner av pølselaging, brødbaking og fermentering. For de kunnskapstørstige kan vi lokke med flere spennende pop-up-foredrag i løpet av helgen. 

Høy på landet er en familievennlig festival der man kan gjøre det meste sammen på tvers av generasjonene. La barna male korn, steke pizza i stenovn eller prøve seg på gamle matlagingsteknikker. Kanskje blir de inspirert til å prøve noen nytt på kjøkkenet hjemme? 

Kistefosmuseet har egen kunstløype som passer for de minste, og for de med litt mer krutt i kroppen blir det rikelig anledning til å hoppe i høyet og klatre på traktor.

Følg med for mer detaljer rundt aktivitetene etter hvert som helgen nærmer seg. Velkommen til spennende og lærerike festivaldager!


Noen av utstillere våre med aktivitetene sine:

Jevnaker bondelaget stiller med stand hvor du kan lære å melke en ku og se hvordan en melkerobott i et moderne fjøs funker.


De Haes gartneri tar dere med på rundtur og forklarer i den store kjøkkenhagen på Thorbjørnrud som også fungerer som andelslandbruk. Her kan du ikke bare stille alle spørsmålene dine, men også kjøpe frø og småplanter til din egen kjøkkenhage.Lurer du på om du skal starte med høner? Lizas Småbruk har stand om høner og hønsehold hvor du kan lære om kyllinger, høner, haner, hønsehus osv. Det er sankthans og 22. juni har vi invitert det lokale bandet Paradise Mountain boys til å lage konsert til dere. Grillene vil være på og hvis været tillater det, kan man ta en dukkert i Randsfjorden. Hele prydhagen står til disposisjon, så her kan du velge om du vil være midt i action foran scenen eller heller trekke deg litt tilbake og ligge på en pledd, kose deg med familien eller venner mens du spiser fantastiske lokale småretter. Lyst å tilbringe hele natta ute? Glamping Norge har satt opp innredete telt rett bak festival området til overnatting.


Vil du lære å bake med surdeig? Lizas Småbruk har minikurs i surdeigsbakst. Vanskelig? Neida, bare litt annerledes enn vanlig brød. Du kan også få med en surdeigsstarter hvis du vil gå i gang hjemme.