Gøy for barna


Høy på landet er også barnas opplevelsesfestival. Gjennom lek og aktiviteter får de lære om dyrehold, matproduksjon, dyrking og gamle teknikker. Her kan barn i alle aldre gå seg vill i høylabyrinten, spinne ull, bake sitt eget brød i steinovn, se hvordan en kylling kommer ut av egget, lage eget krydder og mye, mye mer. 

Herunder finner du noen av de barne-aktivitene som vil være med. Høyball-labyrint på landet! Under Høy på landet-festivalen kan du base i høyet på ulike måter, blant annet ved å gå i en høyball-labyrint. Vi setter opp en morsom labyrint der man kan «gå seg bort» i gangene. Moro for både små og litt større.Kistefoss museum kommer til Festivalen og organiserer kunst på landet for barn med aktiviteter hvor barna selv kan utfolde seg og lage sin egen prosjekt.Ingen mat- og gårdsfestival uten traktor! Eik maskin kommer med nytt utstyr og Gamle traktors venner tar med seg gråtass og ustyret gråtass brukte i gamle dager. 


Nord-Europas største badepark ved haugerstranda. Flyttevester og vårdrakt lånes på stedet. Det vil også være en minibadepark til de minste.Har du lyst på høner? Vil du klappe en kylling? Lære mer om egg og hvordan høna lever? På festivalen har vi en ekte hønsestand fra Lizas Småbruk hvor du har mulighet å stille alle spørsmål, klappe høner, se på kyllinger og lære om disse fantastiske gårdsdyr. Og ikke bare det. Lizas Småbruk tar også med seg steinovn på festivalen, slik at du får bake ditt eget surdeigsrundstykke.4H Toso har lavvo og bål på festivalen og inviterer alle unger til å komme og poppe popcorn på bålet, bli med i tautrekkekonkurranse eller spille en runde med voleyball.  Det er gøy å gå rundt i en kjøkkenhage og få lov å smake litt på salatene, kjenne igjen jordbærene og kanskje få med deg en tomatplante for videre dyrking hjemme. De Haes gartneri tar med og viser alle unger og voksne i den store kjøkkenhagen på hotellet.Fossen friluft setter opp farmens løype, en skikkelig gammeldags hinderløype. I tillegg har de med seg kano, slik at du kan padle en liten tur på fjorden.Bondelagene fra Gran, Jevnaker, Lunner og Brandbu organiserer åpen gård på festivalen 22.-23. juni og har med seg gårdsdyr som ku, kalv, lam og smågris. Trenger du en hvil mens barna vil løpe mer? Randsfjordfestivalen tar med seg hoppeslott, slik at barna kan gå utfolde seg mens du nytter sola på plenen.Hemlaga på Næs holder fyr i den andre steinovnen vi har på tunet, og her kan barna komme og lage og steke sin egen lille pizza.