Gøy for barna


Høy på landet er også barnas opplevelsesfestival. Gjennom lek og aktiviteter får de lære om dyrehold, matproduksjon, dyrking og gamle teknikker. Her kan barn i alle aldre hoppe i høyet, spinne ull, bake sitt eget brød i steinovn, lage eget krydder og mye, mye mer. 

Det blir en helg fylt til randen med morsomme aktiviteter som passer godt å gjøre sammen på tvers av generasjonene, så ta med besteforeldrene også!

Vi fyller på regelmessig med nye aktiviteter, ettersom de blir bekreftet.


Kistefoss museum kommer til Festivalen og organiserer kunst på landet for barn med aktiviteter hvor barna selv kan utfolde seg og lage sin egen prosjekt.Bli kjent med de mest tamme og snille gårdsdyr som fins: sauen. Sauene fra Lizas Småbruk er så tamme du kan kose med dem, hilse på lammene deres og lære om hvordan man steller en sau eller 3.


Nord-Europas største badepark ved haugerstranda. Flyttevester og vårdrakt lånes på stedet. Det vil også være en minibadepark til de minste.Har du lyst på høner? Vil du klappe en kylling? Lære mer om egg og hvordan høna lever? På festivalen har vi en ekte hønsestand fra Lizas Småbruk hvor du har mulighet å stille alle spørsmål, klappe høner, se på kyllinger og lære om disse fantastiske gårdsdyr.4H Toso har stand på festivalen og inviterer alle unger til å komme og lage potettrykk, bygge spagetti-marshmellom bygg eller lage et pinnebrød.