Mat & drikke

Norge har lange tradisjoner med produksjon av mat og drikke på gårdene. Mange lokale produsenter holder tradisjonen levende gjennom bruk av gamle teknikker. På festivalen demonstreres blant annet ysting, ølbrygging, maling av korn, surdeigsbaking og fermentering, og det blir rikelig med smaksprøver.

Festivalen har valgt årets festival kokk. For 2019 går æren til Bent Borge Hansen, fra Gledeshuset-Hønefoss.

Han er en fantastisk ressursperson som deler festivalens verdier og har lidenskapen for bærekraftig lokal produsert mat. Under Høy på landet skal Festivalkokken tilberede retter basert på råvarer av de lokale produsenter fra Hadeland og Ringerike. Disse vil kunne nytes i matteltet og ute i sola på plenen, på en pledd eller noen høyballebenker.

Mat og drikke står helt sentralt i fokus på festivalen, og det vil selvfølgelig også bli anledning til å kjøpe med seg en rekke fristende produkter fra lokalmattorget.

I tillegg til lokalmattorget vil en rekke matboder tilby velduftende fristelser til store og små mager. Gourméer i alle kriker og kroker - gled dere!